Ga naar hoofdinhoud

Bron: Noord Hollands Dagblad

De Barry Foundation uit Schoorl geeft in totaal maar liefst 450 paasbrunches weg aan 75-plussers. In Groet stelde restaurant Pur Sang het paasontbijt samen voor de ouderen. Er zouden oorspronkelijk 50 pakketten worden weggegeven, maar de actie was zo’n succes dat de foundation er nog eens ruim honderd bij deed. Daarnaast konden belangstellenden tegen kostprijs zelf ook een box bestellen.

Hetzelfde recept werd op Texel toegepast. Op het eiland was de actie een nog groter succes. In samenwerking met restaurant Bij Jef in Den Hoorn werden 300 gevulde dozen weggegeven. Meer dan het dubbele – 700 stuks – werd tegen kostprijs besteld.

De Barry Foundation is opgericht in 2010 door Schoorlaar Arthur Dontje. Aanleiding was het dodelijk ongeval van drie jonge dorpsgenoten op de Hondsbossche Zeewering in 2010. Een van die jongens was Barry Schouten, vriend van de twee zoons van Dontje.

Arthur Dontje is de drijvende kracht achter diverse activiteiten voor het goede doel. “In dit geval tweeledig”, zegt hij. “Bij Jef was ongeveer het eerste restaurant dat dicht moest vanwege de coronacrisis, en Pur Sang dreigt er ook het slachtoffer van te worden. Op deze manier helpen we lokale ondernemers. En voor de ouderen is dit een hart onder de riem.”

Back To Top