Ga naar hoofdinhoud

Vanaf vorig schooljaar mogen de Teun de Jager en het Klimduim met alle groepen maar liefst drie keer een dag op ontdektocht in de Schoorlse Duinen. Staatsbosbeheer maakt dit dankzij de Barry Foundation mogelijk.

De buitendagen worden verzorgd door vrijwilligers die opgeleid zijn tot NatuurWijzers. Het NatuurWijs programma laat kinderen de natuur ontdekken. De Schoorlse Duinen is hun achtertuin en hoe mooi is het als de kinderen een unieke ervaring hebben in hun duinen. Hiermee worden ze de natuurbewaarders van de toekomst. De buitendagen zijn ondersteunend aan de lessen op school. Met de voorbereidende les en  verwerking van hun buitendag als les voor in de klas krijgen de kinderen een totaal pakket: Buiten en Natuur. De lessen in de klas zijn kant en klaar voor de leerkrachten. Meer informatie over NatuurWijs vind je op NatuuWijs.nl.

Bericht uit groep 4:
“We hebben genoten van de eerste natuurdag. Samen met twee natuurwijzers hebben we veel ontdekt in de natuur. Alle kinderen hebben supergoed gewandeld, eigen tassen gedragen 😅 en onderweg allerlei zoek- opdrachten en spelletjes gedaan. Trots op onze groep 4! Zien jullie op de een na laatste foto de zandhagedis? Deze is beschermd dus extra bijzonder dat we deze gevonden hebben!”


Back To Top